8 Aralık 2016 Perşembe

Konut Teslimlerindeki Net Alan Belirsizliği

“Bilindiği üzere” gibi klişe bir ifade ile yazıya başlamak istemiyorum. Zaten yazıda bahsedeceğim “bilinmeyen” bir konu üzerine. Gerçekten de bilinmiyor zira konu ile ilgili en azından zahirde kimse bir şey yapmıyor.  

Mevcut mevzuatta konut teslimlerinde net metrekarenin nasıl hesaplanacağı konusundan bahsediyorum. Bu konu çok uzun zamandır muallakta. Hem de kısa süreliğine uygulanan KDV teşvikine rağmen.

Şimdi diyeceksiniz ki KDV teşviği sadece 150 metrekare üzerindeki dairelerde uygulanacak. Metrekare tanımıyla dolaylı bir alakası yok. Oysaki var. İnşaat firmalarının üstlenecekleri vergi riski açısından tabii ki de alakası var. 

Öncelikle firmalar hangi %8 KDV uygulayacakları daireleri nasıl belirleyecekler? Tabii ki metrekare hesabına göre. Fakat ortada hesaplamanın nasıl yapılacağına dair bir tanım yok. Bir daireyi kırk yöntemle ölçersiniz, kırkının da net metrekaresi farklı çıkar. Maliyenin, iptal edilen net metrekare hesabı kesinlikle sorunluydu. Fakat en azından herkesin elinde en azından ne olduğu nispeten belli bir hesaplama vardı. Şu anda o hesaplama da yok!!! 

İnanabiliyor musunuz bir şirket şu anda sattığı daire için uyguladığı KDV oranı konusunda (özellikle metrekare hesabı kritik eşiklerde olanlarında) çok büyük riskler alıyor ya da müşterilerine (ya da kendilerine) maliyetler yüklüyorlar ve bu tamamen Maliyenin tembelliğinden.

Buna bir son verilmeli. Hemen. İnşaat cenneti olduğu iddia edilen ülkede, inşaatçıların başında demoklesin kılıcı gibi duran bu fetret devri bir an önce sona ermeli ve iyi ya da kötü bir uygulama yürürlüğe girmelidir.





3 yorum:

Adsız dedi ki...

Finans Circle Loan INC yardımıyla TANRI'DAN mali atılımın takdire şayanlığı (fundingcapitalplc@gmail.com VEYA / 401+

Merhaba, Evelyn Russell, 808 NE 19 St Oklahoma şehrinde ikamet ediyor, ben 2 kızımla kutsanmış tek bir anneyim. Artık bir işim olmadığı için bana borç verebilecek gerçek bir kredi vereni arıyordum, hepsi de onlara güven duyan hırsızlardı ve sonunda paramı bana vermeden aldım. umudum kayboldu, kafam karıştı ve hayal kırıklığına uğradı, ailem iyi bir yemekle beslenmek zor oldu, internetteki herhangi bir borç verme şirketi ile bir daha hiç bir şey yapmak istemedim. Hayatımı ve ailemi değiştiren Godsent kredi verenlerle tanışıncaya kadar olmaz. Bir burs üyesi "Tanrı korkusu taşıyan bir borç veren Bay JASON RAYMOND'un yardımıyla Tanrı'nın ailemi acı çekmesi için gönderdiği adamdı. İlk başlarda, daha önce 24 saatten az bir sürede $ 135,000.00 USD tutarında kredi alana kadar önceki deneyimim nedeniyle mümkün olmayacağını düşündüm.Böylece, gerçekten ihtiyaç duyulan herkese tavsiyem Financing Circle Loan ile iletişime geçmektir. INC'yi şu resmi e-postayla gönderin: - fundingcapitalplc@gmail.com VEYA + 1 4067326622 numaralı teleferiği arayın / finansal kaldırın


Adsız dedi ki...

İyi günler, Josef Lewis, bireylere, şirketlere ve devlet kuruluşlarına% 2'lik düşük bir faiz oranıyla kredi veren bir özel borç veren. Ödeme yapmak için ödeme yapan bir sürü aile ve mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen başkaları olduğunu biliyoruz ve bu nedenle mali restorasyon için buradayız.

İş Planlama, Ticari ve Geliştirme Finansmanı, Gayrimenkuller ve Konut Kredileri, Borç Konsolidasyon Kredileri, İşletme Kredileri, Özel Krediler, Ev Refinansmanı, Otel Kredileri, Öğrenci Kredileri vb. Gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Bir kredi ile ilgilenen ve dolandırıcılıktan uzak olması halinde ..

Email: progresiveloan@yahoo.com
Metin / Çağrı: +1 (603) 786-7565 teşekkürler



Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.